Назад
img
Новини
17/06/2022

ВІЗОВИЙ РЕЖИМ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА РОСІЄЮ З 1 ЛИПНЯ 2022 РОКУ

З 10.03.1997 року громадяни України та громадяни росії безперешкодно перетинали кордони обох держав, користуючись безвізовим режимом, який було встановлено Угодою між Урядом України та Урядом російської Федерації про безвізові поїздки громадян України та громадян російської Федерації від 16.01.1997 року. З початком повномасштабної війни росії проти України 24.02.2022 року було внесено пропозицію переглянути чинність даної Угоди. В’їзд громадян рф в Україну з 24.02.2022 був практично не можливим, за деякими виключеннями, не залежно від того, чи має особа тимчасову або постійну посвідку на проживання в Україні або навіть очікує на отримання українського громадянства. Відповідно 17 червня 2022 року Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову про скасування даної Угоди задля забезпечення безпеки та територіальної цілісності України.

Відтепер, точніше з 1 липня 2022 року громадяни рф, що бажають в’їхати на територію України зобов’язані отримати українську візу в закордонних дипломатичних установах України. При цьому офіційно зустрічних дій з боку уряду росії поки оголошено не було.

Нагадаємо, що протягом останніх років росіянам також було забоонено перетинати кордон України за внутрішніми паспортами, при перетині кордону вони повинні були пред’являти саме паспорти для виїзду за кордон.

Вам також може знадобитись

img
Є що запитати?
Залиште свої контакти і ми вам допоможемо
img

Ми не обіцяємо те, чого не реально досягти.

Від нас Ви почуєте правду і лише правду