Назад
img
Новини
21/09/2022

ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ ПРАЦІ ІНОЗЕМЦІВ ТА ОСІБ БЕЗ ГРОМАДЯНСТВА

Законом України від 21 вересня 2022 року № 2623-IX внесено суттєві зміни до сфери працевлаштування іноземців, зокрема ці зміни стосуються:

1. Зникла така категорія працівників, як кінцеві бенефіціарні власники – засновники компанії. Відповідно, іноземці, які створюють бізнес в Україні та будуть безпосередньо брати участь у діяльності ТОВ, отримують дозвіл на роботу як звичайний працівник.

2. Відтепер дозвіл на роботу може видаватись на 2 роки та на 1 рік для всіх категорій працівників.

3. Зараз для іноземців немає спеціальної мінімальної заробітної плати (раніше мінімальна заробітна плата іноземного працівника становила 10 мінімальних зарплат для громадян України). Таким чином, іноземець може отримувати мінімальну зарплату в такому ж розмірі, як і громадянин України.

4. Відтепер квитанція про сплату державного мита за видачу або продовження дозволу на працевлаштування подається одночасно з подачею документів до центру зайнятості, а не після позитивного рішення центру. У разі відмови Центру зайнятості у видачі або продовженні дозволу на роботу сплачені кошти можна повернути шляхом подання додаткової заяви.

5. Працівникам, які є громадянами російської федерації та білорусі, дозвіл на роботу видається тільки після погодження документа з СБУ.

Ці зміни набули чинності від 15 жовтня 2022 року.

Детальну інформацію щодо оформлення дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства Ви можете ознайомитися на сторінці Дозвіл на працевлаштування та Посвідка на тимчасове проживання по бізнесу.

img
Є що запитати?
Залиште свої контакти і ми вам допоможемо
img

Ми не обіцяємо те, чого не реально досягти.

Від нас Ви почуєте правду і лише правду